Verhält sich wahrscheinlich so wie mit der Schwalbennestersuppe. Wäre sauteuer mit echten Nestern.
Was aber in beiden Fällen übrig bleibt: Irreführung des Gastes, oder?
Alleine vom Preis her, kann es niemals echte Haiflosse sein. Denn echte Haiflossen sind sehr teuer und das Geschäft damit ist wie das Drogengeschäft aufgebaut
Imitation shark fins
A block of frozen imitation shark fin.
Substitutes for shark include imitation shark fin, konjac gel, various forms of noodles, and others. "Mock shark's fin" soup appeared in Hong Kong during the 1970s. From the 1990s onward, It became popular in many restaurants throughout China.
Imitation shark fin (素翅), typically from Japan, Hong Kong, and Taiwan, is known as suchì in Chinese Mandarin and sou ci in Chinese Cantonese, literally means "vegetarian fin". A Taiwanese manufacturer's recipe for it contains water, gelatin, alginic acid, sugar, casein, and triolein to reproduce the chewy, gelatinous texture of shark fins. However, some of these imitations absorb the broth more quickly than the real shark fin.[68] Konjac gel (known as moyu tofu in Chinese Mandarin, mo wu dau fu in Chinese Cantonese, and konnyaku in Japanese) can also be used as a substitute for shark fin once it is shredded into thin strands using a grater or food processor.[69][70] While cellophane noodles are also often used as an alternative to shark fins,[67] some cooks find them too soft and unable to withstand simmering long enough for flavors to be absorbed. Other substitutes include cucurbita ficifolia (shark fin melon), chicken breast, jinhua ham, vermicelli, soy, and pig's skin or gelatin. Edible mushrooms, kelps, seaweeds, bean sprouts, bamboo shoots, and beaten eggs are added, as in the traditional soup.
In 2015, a seafood company from San Francisco was working on a variation of imitation shark fin using algae-derived ingredients and recombinant proteins.[Wikipedia]
Haha, habe es ausgebessert. :-) Die Karte ist nicht mehr aktuell. Das Buffet kostet jetzt schon über 8 Euro. Die Haifischflossensuppe ist keine echte. Um 2,80 gibt es die nicht.
z.B. die gebratenen Nudeln mit Curry und Hühnerfleisch. Hier werden die Nudeln selbst gemacht. Die Frühlingsrolle ist selbstgemacht. Das Lammfleisch mit Jungzwiebeln ist hervorragend.
Lieber Meidlinger,
entweder fehlt bei Deiner Bildbeschreibung ein zwinkernder Smiley, oder ich habe was falsch verstanden ;-) . Vegetarisch und Fleischtasche ist ein Oxymoron!
Abgesehen davon, dass vegetarisch eigentlich schon selbsterklärend sein sollte - es waren Teigtaschen mit Gemüsefüllung. Sehr mild, außer man tunkt sie in die Knoblauchsauce. Und noch etwas muss an dieser Stelle angemerkt werden. Im Hui Feng gibt es keine Convenience-Produkte, hier werden sogar die (gebratenen) Nudeln selbst gemacht und das merkt man auch. Die irrsinnig nette Chefin erklärt das auch gerne.
Verhält sich wahrscheinlich so wie mit der Schwalbennestersuppe. Wäre sauteuer mit echten Nestern. Was aber in beiden Fällen übrig bleibt: Irreführung des Gastes, oder?
Alleine vom Preis her, kann es niemals echte Haiflosse sein. Denn echte Haiflossen sind sehr teuer und das Geschäft damit ist wie das Drogengeschäft aufgebaut
Danke für die Info SSW! Ich sag dazu nur: pfuigack.
Imitation shark fins A block of frozen imitation shark fin. Substitutes for shark include imitation shark fin, konjac gel, various forms of noodles, and others. "Mock shark's fin" soup appeared in Hong Kong during the 1970s. From the 1990s onward, It became popular in many restaurants throughout China. Imitation shark fin (素翅), typically from Japan, Hong Kong, and Taiwan, is known as suchì in Chinese Mandarin and sou ci in Chinese Cantonese, literally means "vegetarian fin". A Taiwanese manufacturer's recipe for it contains water, gelatin, alginic acid, sugar, casein, and triolein to reproduce the chewy, gelatinous texture of shark fins. However, some of these imitations absorb the broth more quickly than the real shark fin.[68] Konjac gel (known as moyu tofu in Chinese Mandarin, mo wu dau fu in Chinese Cantonese, and konnyaku in Japanese) can also be used as a substitute for shark fin once it is shredded into thin strands using a grater or food processor.[69][70] While cellophane noodles are also often used as an alternative to shark fins,[67] some cooks find them too soft and unable to withstand simmering long enough for flavors to be absorbed. Other substitutes include cucurbita ficifolia (shark fin melon), chicken breast, jinhua ham, vermicelli, soy, and pig's skin or gelatin. Edible mushrooms, kelps, seaweeds, bean sprouts, bamboo shoots, and beaten eggs are added, as in the traditional soup. In 2015, a seafood company from San Francisco was working on a variation of imitation shark fin using algae-derived ingredients and recombinant proteins.[Wikipedia]
Lieber Meidlinger - danke - jetzt nur noch bei den anderen zwei Fotos bitte ;-) !
Unechte Haiflossen? ;-)
:-) .... was befindet sich in einer unechten Haiflossensuppe?
Haha, habe es ausgebessert. :-) Die Karte ist nicht mehr aktuell. Das Buffet kostet jetzt schon über 8 Euro. Die Haifischflossensuppe ist keine echte. Um 2,80 gibt es die nicht. z.B. die gebratenen Nudeln mit Curry und Hühnerfleisch. Hier werden die Nudeln selbst gemacht. Die Frühlingsrolle ist selbstgemacht. Das Lammfleisch mit Jungzwiebeln ist hervorragend.
Lieber Meidlinger, entweder fehlt bei Deiner Bildbeschreibung ein zwinkernder Smiley, oder ich habe was falsch verstanden ;-) . Vegetarisch und Fleischtasche ist ein Oxymoron!
Abgesehen davon, dass vegetarisch eigentlich schon selbsterklärend sein sollte - es waren Teigtaschen mit Gemüsefüllung. Sehr mild, außer man tunkt sie in die Knoblauchsauce. Und noch etwas muss an dieser Stelle angemerkt werden. Im Hui Feng gibt es keine Convenience-Produkte, hier werden sogar die (gebratenen) Nudeln selbst gemacht und das merkt man auch. Die irrsinnig nette Chefin erklärt das auch gerne.